Πιστοποιημένοι Συντονιστές

Πιστοποιημένοι συντονιστές ομάδων Balint

Karantoni-Eugenia

Kαραντώνη Ευγενία

Νευρολόγος

Σύντομο Βιογραφικό
Η Ευγενία Καραντώνη είναι Νευρολόγος. Σπούδασε Ιατρική στη Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών Master of Science (MSc) στη "Μοριακή Ιατρική - Νευροβιολογία" μετά από φοίτηση στο αντίστοιχο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης στην ειδικότητα της Νευρολογίας εκπαιδεύτηκε στην Παθολογική Κλινική του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής στο Δαφνί και στην Ψυχιατρική Κλινική του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας. Έλαβε τίτλο ειδικότητας Νευρολογίας από την Α' Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Ακολούθησε μετεκπαίδευση στην Κλινική και Εργαστηριακή Νευροανοσολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Pitié-Salpêtrière και στο Institut du Cerveau στο Παρίσι, Γαλλίας. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εργάζεται ως Επιμελήτρια Νευρολόγος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αρχικά στη Νευρολογική Κλινική του Νοσηλευτικού Ιδρύματος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς. Ήταν η πρώτη ιατρός που συμμετείχε ως μέλος στην πρώτη σταθερή ομάδα που συστήθηκε το 2012 ενώ στη συνέχεια έλαβε πιστοποίηση ως συντονίστρια Ομάδων Balint από τη Βρετανική Εταιρεία Balint. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην υποστήριξη των κλινικών γιατρών στη δημιουργία υγιούς και λειτουργικής θεραπευτικής σχέσης με τους ασθενείς τους κατά τη μακρά πορεία χρόνιων νόσων.
Kravariti Euridiki

Κραββαρίτη Ευρυδίκη

Παθολόγος, Γηρίατρος

Σύντομο Βιογραφικό

Η Ευρυδίκη Κραββαρίτη έλαβε το 2005 πτυχίο Ιατρικής και το 2008 μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Βιοστατιστική, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μεταξύ 2008 και 2012 εργάστηκε στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, όπου ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Εσωτερικής Παθολογίας με εστίαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη από τα νοσοκομεία Jacobi και Weiler της Ιατρικής Σχολής AECOM, και ακολούθως ολοκλήρωσε την εξειδίκευση της Γηριατρικής στα νοσοκομεία Bellevue, Langone, και Manhattan VA της Ιατρικής Σχολής του NYUΜετά την επιστροφή της στην Ελλάδα εργάστηκε ως εξωτερική συνεργάτης στο νοσοκομείο "Υγεία", και ως ακαδημαϊκή υπότροφος στην  Α' Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Αθηνών στο "Λαϊκό" νοσοκομείο, όπου ολοκλήρωσε και τη διδακτορική της διατριβή το 2020.  Από τον Μάρτιο του 2016 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα, και από το 2018 είναι υπεύθυνη συντονισμού και υλοποίησης  του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Φυσιολογία της Γήρανσης και Γηριατρικά Σύνδρομα» στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Η διερεύνηση της ψυχολογικής διάστασης της θεραπευτικής σχέσης είναι από τα κύρια σημεία εστίασης του κλινικού και ερευνητικού της ενδιαφέροντος. Η πρώτη της επαφή με τις ομάδες Balint ήταν στη σταθερή ομάδα των ειδικευόμενων παθολόγων του νοσοκομείου Jacobi της Νέας Υόρκης. Από το 2016 συμμετείχε ως μέλος στη σταθερή ομάδα της Ελληνικής Εταιρίας Ιατρικής Ψυχολογίας και Ομάδων Balint και ήταν η πρώτη συντονίστρια που πιστοποιήθηκε από την ίδια εταιρεία.

B88BD0C0-C66B-4524-AF5F-1F0931FD2427_4_5005_c

Μπήτρου Λήδα

Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχαναλύτρια

Σύντομο Βιογραφικό

Η Λήδα Μπήτρου είναι κλινική ψυχολόγος και ψυχαναλύτρια. Έχει σπουδάσει στη Γαλλία και την Αγγλία αποκτώντας το βασικό της πτυχίο στην Ψυχολογία και τον πρώτο μεταπτυχιακό τίτλο της στην Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοπαθολογία από το Πανεπιστήμιο της Νίκαιας και το δεύτερο μεταπτυχιακό της στις Ψυχαναλυτικές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο του Sheffield. Τώρα είναι Υποψήφια Διδάκτωρ Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Bourgogne Franche-Comté.

Ξεκίνησε την σταδιοδρομία της σε ιδιωτική ψυχιατρική κλινική ενώ αργότερα παράλληλα με την έναρξη της ιδιωτικής άσκησης του επαγγέλματος της παρείχε εθελοντικά τις υπηρεσίες της στα πολυιατρεία των δήμων Κηφισιάς και Διονύσου δουλεύοντας ατομικά και με οικογένειες. Επίσης δίδαξε σε ιδιωτικό κολλέγιο που συνεργαζόταν με πανεπιστήμια του εξωτερικού μαθήματα Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχανάλυσης. Εργάζεται ιδιωτικά από το 2003 προσφέροντας ψυχανάλυση και ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία σε ενήλικες και ζευγάρια.

Είναι πιστοποιημένη συντονίστρια από την Βρετανική Εταιρεία Balint, εκπαιδεύτρια συντονιστών oμάδων Μπάλιντ και επίσης προσφέρει κλινική εποπτεία σε ψυχοθεραπευτές ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης. Ασχολείται ερευνητικά και κλινικά με την ψυχολογία της μητρότητας, της υπογονιμότητας και την περιγεννητική ψυχολογία, ενώ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προώθηση της ψυχαναλυτικής σκέψης στην ιατρική πρακτική και την ψυχοσωματική.

Stavrou-Anastasios

Σταύρου Αναστάσιος

Παιδοψυχίατρος

Σύντομο Βιογραφικό

O Αναστάσιος Σταύρου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπαιδεύτηκε στην Πολυκλινική Νευρολογία (Γ.Ν.Α.), Ψυχιατρική Ενηλίκων (251 Γ.Ν.Α.), Ψυχιατρική Εφήβων και Νέων (Γ.Ν.Α. Γεννηματά). Το 2017 έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Παιδοψυχιατρικής στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και από τότε συμμετέχει στη Μονάδα Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου ως επιστημονικός συνεργάτης υπό τη διεύθυνση των Σ.Χριστογιώργου και Δ.Αναγνωστόπουλου. Από το 2015 συμμετέχει στο Ειδικό Τμήμα Εφηβικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Τμήμα UNESCO στο ίδιο νοσοκομείο ως επιστημονικός συνεργάτης υπό τη διεύθυνση της Φ. Μπακοπούλου και του Γ.Χρούσου. Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του στην Οικογενειακή–Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Οικογενειακής Θεραπείας του Ψ.Ν.Α. υπό τη διεύθυνση της ψυχιάτρου κ.Χαραλαμπάκη και είναι πιστοποιημένος θεραπευτής ενηλίκων με την μέθοδο EMDR και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής εταιρείας EMDR.

Από το 2014 συμμετέχει στις ομάδες Μπάλιντ αρχικά ως μέλος και στη συνέχεια ως συντονιστής λαμβάνοντας την πιστοποίηση του από τη Βρετανική Εταιρεία Μπάλιντ ενώ πλέον είναι εκπαιδευτής νέων συντονιστών ομάδων.

Zalidis-Sotiris

Ζαλίδης Σωτήρης

Γενικός Ιατρός

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Σωτήρης Ζαλίδης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 1973 και από το 1974 ζει στο Λονδίνο όπου εργάστηκε ως γενικός ιατρός μέχρι την συνταξιοδότηση του το 2016. Είναι μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρών της Αγγλίας από το 1984 και από το 1986 ήταν principal general practitioner στο Well Street Surgery, στο Hackney του Λονδίνου. Είναι μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Balint και πιστοποιημένος συντονιστής από το 1986. Επίσης υπήρξε honorary specialist doctor στο Τμήμα Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας του Camden στο London University Hospital όπου συντόνιζε ομάδες Μπάλιντ για φοιτητές Ιατρικής. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ψυχοσωματική ιατρική και έχει γράψει πληθώρα άρθρων πάνω στο θέμα καθώς και ένα βιβλίο με τίτλο A general practitioner his patients and their feelings. Exploring the emotions behind the physical symptoms (μτφ. Ο γενικός ιατρός, οι ασθενείς του και τα συναισθήματα τους. Εξερευνώντας τα συναισθήματα πίσω από τα σωματικά συμπτώματα). Υπήρξε ο πρώτος πιστοποιημένος Έλληνας συντονιστής ομάδων Μπάλιντ και συνέβαλε καίρια στην οργάνωση και την εποπτεία των ομάδων Μπάλιντ στη χώρα μας.

Ross photo

Campion  Ross

Παιδοψυχίατρος, Ομαδικός Αναλυτής

Σύντομο Βιογραφικό
Gearoid-Fitzgerald

Fitzgerald Gearoid

Ψυχίατρος, Ψυχαναλυτής

Σύντομο Βιογραφικό

Gearoid Fitzgerald είναι ψυχίατρος-ψυχαναλυτής, συντονιστής ομάδων Balint για περισσότερα από είκοσι χρόνια και μέλος της Βρετανικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας της οποίας υπήρξαν επίσης μέλη ο Michael και η Enid Balint, καθώς και πρώην Πρόεδρος της Βρετανικής Εταιρείας Balint. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως Επιμελητής Α’ στο Τμήμα Ψυχοθεραπείας του νοσοκομείου του Leeds απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα ενώ συνεχίζει να εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχαναλυτής κλαϊνικής κατεύθυνσης. Συνέβαλε στην ανάπτυξη των ομάδων Μπάλιντ στην Ιρλανδία και την Ελλάδα και υπήρξε επόπτης πολλών συντονιστών ομάδων στο δρόμο τους για τη λήψη της πιστοποίησης συντονιστή συμπεριλαμβανομένης και της τωρινής Προέδρου της Εταιρείας μας. Έχει γράψει ευρέως σε θέματα σχετικά με τη μέθοδο Μπάλιντ, την Ψυχανάλυση και την Ψυχοθεραπεία και συμμετέχει ενεργά στην εκπαίδευση νέων θεραπευτών στους παραπάνω τομείς. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την σχέση της Ψυχανάλυσης με τις ομάδες Μπάλιντ και την επιμόρφωση των ιατρών και των ψυχολόγων στην ψυχαναλυτική σκέψη.

Esti-Rimmer

Rimmer Esti

Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

Σύντομο Βιογραφικό

Η Esti Rimmer είναι κλινική ψυχολόγος και ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια. Αφού σπούδασε Ψυχολογία στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, απέκτησε το διδακτορικό της στην Κλινική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Denver στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Ολοκλήρωσε την ψυχαναλυτική της εκπαίδευση στο Εδιμβούργο και συγκεκριμένα στο Σκωτσέζικο Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Σχέσεων ενώ τώρα είναι διευθύντρια εκπαίδευσης στην Σκωτσέζικη Ένωση Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας. Εργάστηκε ως επικεφαλής στο Τμήμα Ψυχοθεραπείας στο δημόσιο σύστημα υγείας του Northumberland όπου μαζί με κάποιους συναδέλφους της καθιέρωσε ένα πρόγραμμα εποπτείας για επαγγελματίες υγείας που εργάζονται με μετανάστες. Έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί και εργάζεται ιδιωτικά.

Συντονίζει ομάδες Μπάλιντ για περισσότερα από είκοσι χρόνια για ειδικευόμενους και ειδικευμένους γενικούς ιατρούς, ψυχιάτρους και ψυχολόγους καθώς και διεπιστημονικές ομάδες και είναι μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Balint, της Διεθνούς Ένωσης Ψυχοδράματος Balint και μέλος των εκπαιδευτικών επιτροπών των δύο εταιρειών. Επίσης είναι μέλος του Leadership Task Force της Διεθνούς Ένωσης Balint. Η συνεισφορά της στην ανάπτυξη των ομάδων στην Ελλάδα ξεκίνησε από πολύ νωρίς ως επόπτριας και συμβούλου σε θέματα εκπαίδευσης.

Μέλη που έχουν ολοκληρώσει την βασική εκπαίδευση σε σταθερή ομάδα Balint

Αραμπατζή Κλαίρη

Παθολόγος

Γαϊτάνου Κωνσταντίνα

Πλοίαρχος (ΥΝ) Νοσηλεύτρια

Γκουμάτση Σοφία

Κοινωνική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Κωστοπούλου Μαρία

Κοινωνική Λειτουργός

Μπακάλης Ιωάννης

Παθολόγος

Μπεζιούλα Ντίνα

Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Παπανικολάου Δάφνη

Ψυχολόγος, Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

Παπαρίζου Ζωή

Γενική Ιατρός

Σεμιδαλά-Αβραμοπούλου Λήδα

Αναπτυξιακή Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Σέρεσλης Κωνσταντίνος

Ψυχίατρος

Τσάλτα Ελευθερία

Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ

Χάσου Σοφία

Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Χατζηδημήτρη Μάγδα

Ψυχολόγος, Ψυχαναλύτρια

Χόταρη Άλια

Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Scroll to Top