Διοικητικό Συμβούλιο

Διοικητικό Συμβούλιο

B88BD0C0-C66B-4524-AF5F-1F0931FD2427_4_5005_c

Πρόεδρος

Λήδα Μπήτρου

Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχαναλύτρια
Σύντομο Βιογραφικό

Η Λήδα Μπήτρου είναι κλινική ψυχολόγος και ψυχαναλύτρια. Έχει σπουδάσει στη Γαλλία και την Αγγλία αποκτώντας το βασικό της πτυχίο στην Ψυχολογία και τον πρώτο μεταπτυχιακό τίτλο της στην Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοπαθολογία από το Πανεπιστήμιο της Νίκαιας και το δεύτερο μεταπτυχιακό της στις Ψυχαναλυτικές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο του Sheffield. Τώρα είναι Υποψήφια Διδάκτωρ Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Bourgogne Franche-Comté.

Ξεκίνησε την σταδιοδρομία της σε ιδιωτική ψυχιατρική κλινική ενώ αργότερα παράλληλα με την έναρξη της ιδιωτικής άσκησης του επαγγέλματος της παρείχε εθελοντικά τις υπηρεσίες της στα πολυιατρεία των δήμων Κηφισιάς και Διονύσου δουλεύοντας ατομικά και με οικογένειες. Επίσης δίδαξε σε ιδιωτικό κολλέγιο που συνεργαζόταν με πανεπιστήμια του εξωτερικού μαθήματα Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχανάλυσης.

Είναι πιστοποιημένη συντονίστρια από την Βρετανική Εταιρεία Balint, εκπαιδεύτρια συντονιστών oμάδων Μπάλιντ και επίσης προσφέρει κλινική εποπτεία σε ψυχοθεραπευτές ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης. Ασχολείται ερευνητικά και κλινικά με την ψυχολογία της μητρότητας, της υπογονιμότητας και την περιγεννητική ψυχολογία, ενώ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προώθηση της ψυχαναλυτικής σκέψης στην ιατρική πρακτική και την ψυχοσωματική.

Zalidis-Sotiris

Αντιπρόεδρος

Σωτήρης Ζαλίδης

Γενικός Ιατρός
Σύντομο Βιογραφικό

Ο Σωτήρης Ζαλίδης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 1973 και από το 1974 ζει στο Λονδίνο όπου εργάστηκε ως γενικός ιατρός μέχρι την συνταξιοδότηση του το 2016. Είναι μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρών της Αγγλίας από το 1984 και από το 1986 ήταν principal general practitioner στο Well Street Surgery, στο Hackney του Λονδίνου. Είναι μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Balint και πιστοποιημένος συντονιστής από το 1986. Επίσης υπήρξε honorary specialist doctor στο Τμήμα Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας του Camden στο London University Hospital όπου συντόνιζε ομάδες Μπάλιντ για φοιτητές Ιατρικής. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ψυχοσωματική ιατρική και έχει γράψει πληθώρα άρθρων πάνω στο θέμα καθώς και ένα βιβλίο με τίτλο A general practitioner his patients and their feelings. Exploring the emotions behind the physical symptoms (μτφ. Ο γενικός ιατρός, οι ασθενείς του και τα συναισθήματα τους. Εξερευνώντας τα συναισθήματα πίσω από τα σωματικά συμπτώματα). Υπήρξε ο πρώτος πιστοποιημένος Έλληνας συντονιστής ομάδων Μπάλιντ και συνέβαλε καίρια στην οργάνωση και την εποπτεία των ομάδων Μπάλιντ στη χώρα μας.

Gearoid-Fitzgerald

Γραμματέας

Gearoid Fitzgerald

Ψυχίατρος, Ψυχαναλυτής
Σύντομο Βιογραφικό

Gearoid Fitzgerald είναι ψυχίατρος-ψυχαναλυτής, συντονιστής ομάδων Balint για περισσότερα από είκοσι χρόνια και μέλος της Βρετανικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας της οποίας υπήρξαν επίσης μέλη ο Michael και η Enid Balint, καθώς και πρώην Πρόεδρος της Βρετανικής Εταιρείας Balint. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως Επιμελητής Α’ στο Τμήμα Ψυχοθεραπείας του νοσοκομείου του Leeds απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα ενώ συνεχίζει να εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχαναλυτής κλαϊνικής κατεύθυνσης. Συνέβαλε στην ανάπτυξη των ομάδων Μπάλιντ στην Ιρλανδία και την Ελλάδα και υπήρξε επόπτης πολλών συντονιστών ομάδων στο δρόμο τους για τη λήψη της πιστοποίησης συντονιστή συμπεριλαμβανομένης και της τωρινής Προέδρου της Εταιρείας μας. Έχει γράψει ευρέως σε θέματα σχετικά με τη μέθοδο Μπάλιντ, την Ψυχανάλυση και την Ψυχοθεραπεία και συμμετέχει ενεργά στην εκπαίδευση νέων θεραπευτών στους παραπάνω τομείς. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την σχέση της Ψυχανάλυσης με τις ομάδες Μπάλιντ και την επιμόρφωση των ιατρών και των ψυχολόγων στην ψυχαναλυτική σκέψη.

Chotari-Alia

Ταμίας

Άλια Χόταρι

Ψυχολόγος, Παρηγορητική Φροντίδα MSc
Σύντομο Βιογραφικό

Η Άλια Χόταρι είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών «Οργάνωση και Διαχείριση Ανακουφιστικής και Υποστηρικτικής Φροντίδας Χρονίως Πασχόντων» του ΕΚΠΑ. Από το 2014 εργάζεται σε δομές μακροχρόνιας φροντίδας ηλικιωμένων, όπου παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα και τις οικογένειες/φροντιστές τους και συντονίζει ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης και δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με ανοϊκές διαταραχές. Έχει εργασθεί επίσης στην ΜΚΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ SolidarityNow, ως ψυχολόγος στο πρόγραμμα φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ προσφύγων/αιτούντων άσυλο.

Έχει ολοκληρώσει το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα ψυχοθεραπείας των Διαταραχών Άγχους στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) και συνεχίζει την εκπαίδευση της στην ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία σε Ελληνικό οργανισμό εκπαίδευσης στην ψυχοθεραπεία και την ομαδική ανάλυση. Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων. Από το 2018 διδάσκει μαθήματα ψυχολογίας σε σπουδαστές ιδιωτικού ΙΕΚ και υλοποιεί εκπαιδευτικά σεμινάρια ψυχολογίας για επαγγελματίες υγείας. Υπήρξε μέλος των Ελληνικών Ομάδων Μπάλιντ από το 2015 και ιδρυτικό μέλος την Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Ψυχολογίας και Ομάδων Μπάλιντ καθώς και επί σειρά ετών υπεύθυνη σύνταξης του ενημερωτικού δελτίου της Εταιρείας.

Tsalta-Elefteria

Μέλος

Ελευθερία Τσάλτα

Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ
Σύντομο Βιογραφικό

Η Λίλα Τσάλτα σπούδασε Κλινική Ψυχολογία και Προσωπικότητα στο Πανεπιστήμιο ΜcGill και εξειδικεύτηκε στη θεραπεία συμπεριφοράς στο Behaviour Modification Unit, Allan Memorial Institute του McGill. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές M.A. στην Πειραματική Ψυχολογία στο Université de Montreal και είναι Διδάκτωρ του  Πανεπιστημίου Οξφόρδης στην Πειραματική Ψυχολογία (Ψυχοφαρμακολογία). Υπηρέτησε ως ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, και ως κλινική ψυχολόγος στο Νοσοκομείο Maudsley του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Υπηρέτησε επίσης ως Καθηγήτρια Ψυχολογίας στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει διδάξει στα Τμήματα Ψυχολογίας των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης, ΕΚΠΑ και Παντείου. Έχει εργασθεί ερευνητικά και κλινικά πάνω στη διαχείριση του στρες, του άγχους και της κατάθλιψης. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για την πρώιμη ψυχοπροφύλαξη των νέων γιατρών με στόχο  την πρόληψη της επαγγελματικής εξουθένωσης την οδήγησε στην συμμετοχή της στην ίδρυση της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Ψυχολογίας και Ομάδων Μπάλιντ.

Stavrou-Anastasios

Μέλος

Αναστάσιος Σταύρου

Παιδοψυχίατρος
Σύντομο Βιογραφικό

O Αναστάσιος Σταύρου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπαιδεύτηκε στην Πολυκλινική Νευρολογία (Γ.Ν.Α.), Ψυχιατρική Ενηλίκων (251 Γ.Ν.Α.), Ψυχιατρική Εφήβων και Νέων (Γ.Ν.Α. Γεννηματά). Το 2017 έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Παιδοψυχιατρικής στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και από τότε συμμετέχει στη Μονάδα Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου ως επιστημονικός συνεργάτης υπό τη διεύθυνση των Σ.Χριστογιώργου και Δ.Αναγνωστόπουλου. Από το 2015 συμμετέχει στο Ειδικό Τμήμα Εφηβικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Τμήμα UNESCO στο ίδιο νοσοκομείο ως επιστημονικός συνεργάτης υπό τη διεύθυνση της Φ. Μπακοπούλου και του Γ.Χρούσου. Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του στην Οικογενειακή–Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Οικογενειακής Θεραπείας του Ψ.Ν.Α. υπό τη διεύθυνση της ψυχιάτρου κ.Χαραλαμπάκη και είναι πιστοποιημένος θεραπευτής ενηλίκων με την μέθοδο EMDR και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής εταιρείας EMDR.

Από το 2014 συμμετέχει στις ομάδες Μπάλιντ αρχικά ως μέλος και στη συνέχεια ως συντονιστής λαμβάνοντας την πιστοποίηση του από τη Βρετανική Εταιρεία Μπάλιντ ενώ πλέον είναι εκπαιδευτής νέων συντονιστών ομάδων.

Εκπαιδευτική Επιτροπή

B88BD0C0-C66B-4524-AF5F-1F0931FD2427_4_5005_c

Λήδα Μπήτρου

Stavrou-Anastasios

Αναστάσιος Σταύρου

Zalidis-Sotiris

Σωτήρης Ζαλίδης

Gearoid-Fitzgerald

Gearoid Fitzgerald

Scroll to Top