Κατανοώντας το συναισθηματικό περιεχόμενο της θεραπευτικής σχέσης

Θεωρητικά σεμινάρια

Τα θεωρητικά σεμινάρια αποτελούν σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης των νέων συντονιστών και απευθύνονται επίσης σε μέλη που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον ένα έτος συμμετοχής σε ομάδα Balint και επιθυμούν να εμπλουτίσουν τη βιωματική τους εμπειρία στις ομάδες με θεωρητικές γνώσεις σχετικά με τις ομάδες.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται ένα Σάββατο τον μήνα στα γραφεία μας στην Κηφισιά και βασίζονται στη μελέτη και συζήτηση κειμένων σχετικών με τις ομάδες Balint,  την Ψυχανάλυση, την Ψυχοσωματική και τη σχέση γιατρού-ασθενούς και θεραπευτή-θεραπευόμενου. Εισηγητές είναι οι πιστοποιημένοι συντονιστές των ομάδων μας καθώς και προσκεκλημένα πρόσωπα που ασχολούνται κλινικά, ακαδημαϊκά και ερευνητικά με τα παραπάνω αντικείμενα.

Ενδεικτικά στο πρώτο εισαγωγικό σεμινάριο με τίτλο «Η σχέση της Ψυχανάλυσης με τις ομάδες Balint: Freud, Ferenczi, Balint» μελετούνται το έργο και οι θεωρίες του Balint, οι επιρροές που δέχτηκε από τη μεταψυχολογία του Freud, από το έργο και τη σχέση του με τον Ferenczi -ο οποίος υπήρξε αναλυτής, μέντορας και φίλος του- καθώς και τα σημεία διαφοροποίησής του από τη φροϋδική θεωρία και τεχνική. Επιπλέον, ασχολούμαστε με την εφαρμογή αυτών των επιρροών και των διαφοροποιήσεων στη δημιουργία και τη λειτουργία των ομάδων Balint.

 

Εγγραφή στο Newsletter

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Ψυχολογίας & Ομάδων Μπάλιντ

τηλ. +30 210 8016400

email: info@balintgroupgreece.com

Facebook

Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook