Ανοιχτή ομάδα Balint – Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ελληνική Ομάδα Balint θα πραγματοποιήσει ανοιχτή ομάδα, η οποία απευθύνεται σε γιατρούς, ψυχολόγους και άλλους επαγγελματίες υγείας που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τη μέθοδο των ομάδων Balint και να παρακολουθήσουν από κοντά την εργασία μίας ομάδας.

O Michael Balint καθιέρωσε τις ανοιχτές ομάδες προκειμένου να προβάλλει το έργο των ομάδων του στο ενδιαφερόμενο κοινό και να προσελκύσει και άλλους γιατρούς και επαγγελματίες υγείας στις ομάδες του.

Αυτές οι ομάδες λέγονται και “fishbowl groups”, όρος που προέκυψε από την παρομοίωση της ανοιχτής ομάδας με μία “γυάλα ψαριών” την οποία παρατηρούν οι νέοι συμμετέχοντες που κάθονται γύρω από την ομάδα εργασίας σε έναν εξωτερικό κύκλο. Μετά την παρουσίαση του περιστατικού και την εργασία της ομάδας, οι παρατηρητές του εξωτερικού κύκλου μπαίνουν στη συζήτηση για να συμβάλλουν με τις παρατηρήσεις και τις σκέψεις τους πάνω στη διαδικασία που παρακολούθησαν. Όπως σε κάθε ομάδα Balint, έτσι και στην ομάδα “fishbowl” προηγείται της συμμετοχής μία συνέντευξη γνωριμίας με τον συντονιστή της ομάδας. Αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ελληνική Ομάδα Balint μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου.

Η ομάδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:30 στο ξενοδοχείο Semiramis (Χαριλάου Τρικούπη 48, Κηφισιά).

Scroll to Top